Občerstvení Špizza je v provozu od 1. 5. 2010. Původně to byl gastro přívěs s gyros technologií, který jsme přestavěli jako pizzerii a vývařovnu teplé kuchyně. Naším záměrem bylo navštěvovat festivaly a různá společenská dění a nabízet lidem „světové lahůdky z domácí kuchyně“. Alespoň takové jsme si zvolili heslo, které svítilo na světelném baneru nad přívěsem. Tento přívěs máme nyní na provozovně v Prostějově.

Sortiment jsme původně zaměřili nejenom na pizzu s tenkým těstem, ale také gruzínské chinkali a chačapuri, polské zapiekanky, slovenské salašnické polévky, moravské buchty apod. Naším záměrem bylo připravovat pokrmy přímo na daném místě a od základu, tedy bez polotovarů a tzv. „rychlé kuchyně“.

Od 1. 2. 2011 jsme ve Vyškově otevřeli pevný stánek a rozšířili sortiment o grilovaná kuřata. Ta jsme zaměnili od října 2011 za kuřecí gyros.

Od února 2012 jsme také v Boskovicích a od května 2013 v Prostějově.

Díky našim kamarádům a skvělým zaměstnancům se nám ve Vyškově podařilo během roku a půl vystavět prosperující firmu s pobočkou v Uherském Brodě a frenčízou v Hodoníně.

Naším cílem je provozovat taková řemeslná občerstvení, kde by byla chutná, nutričně a energeticky vyvážená strava. Ta může dosahovat vysoké kvality právě jen díky čerstvým surovinám a zručnosti personálu.

V roce 2011 jsme se stali držiteli ochranné známky Špizza.

Děláme vše pro to, aby vám u nás chutnalo.

Děkujeme za Vaši přízeň.

Váš Špizza tým.